Saturday, 27 October 2012

:: Convo - Scroll - Flower - Family - Friends ::

Assalamualaikum.

Happy Convocation to my friends and also me!

yeah.. meh2 nak story about my UTeM punye convocation. bajet sorang je study kat UTeM dulu. Jumaat ( 19 Oct ) ingat nak gerak pagi2 tu. then , ade hal yg tak dapat dielakkan. My housie si yuyue ni inform LRT rosak lak. so sume pakcik teksi tak nak hantar orang ke k.l coz on that day ramai orang drive pegi keja... itu membawa probs yg BESARRR coz sah-sahla jalan MRR2 tu jem. errghhh. rosak planning nak photoshoot dengan housie umah Melaka dulu. tunggula kejap jem reda ( coz malas nak harung jem ). tunggu agak2 okay, kul 10 lebih jugak baru gerak. Malacca , here I come! yippi!


# otw to Malacca. profile pic fb den. haha #


After berjumpe member2 yg muah2 , have to check in. coz convo kali ni ade mak su and nenek, yana pilih King Hotel punye apartment. comfortable yg pasti. already booked for 2 days. 1 night rate was RM328 for Deluxe apartment. ade banyak jenis. and anyone yg keja dengan government bolehla dapatkan diskaun lagi. disebabkan yana ni keja swasta, haruslah menggunakan nama mama sendiri for check in.. hek3..
Berbaloi. dah le dekat je dengan UTeM.



# after kenyang breakfast. melepak. #


# my younger sis. 13 years old. student #


Then, after penat berkelam kabut kat Dewan Besar UTeM tu , here da pics. Let them story to you. weee...





# credit to adik yat @ maman #

They olls ni lah housie yana tym study kat Melaka dulu. sume posing tayang kasut - coz tak penah pakai kasut fully bertutup hitam. skema lak rase. haha. terpikir , apelah nak buat dengan kasut tu sekarang?




# Finally , we are graduates from UTeM 2012 #


HAPPY CONVO!



dah bersnap2 pic bagai , malam tu have a great dinner with my family at Umbai. sedap betul melahap ikan siakap bakar - ikan pari bakar - kepah berlada - sotong celup tepung - udang - sayur kailan . yummy!


# muka kenyang. hehe #


and after da settle sume kat Melaka. need to going back k.l again. sobs. have to work on tomorrow nightnye.


Okla. next weeknye UTHM convo lak. Sieza da ajak datang sane celebrate diorang punye convo. but I really cannot make it. sorry Sieza n da geng. 



need to sleep coz esok keja. baru la tau masa cuti itu berharga. hehe. as-salam people!

Saturday, 13 October 2012

:: Wedding Reception & FullHouse Cafe ::

Assalamualaikum people.


Cannot sleep as usual bile da bantai tido lepas Solat Maghrib until 11pm tadi. tu pon bangun sebab bunyi text msg phone. same as my final year time dolu2. hihi. 

Actually pagi tu nak swim ler kununnyerrr reramai, then kuang3 , after finish my Subuh prayer , gedebumm again join Zura and Ijat krohhh. tak senonoh punye anak dara. Ingat bangun tu sempat la. Hamek ko! bangun2 je , our mummy si yuyue da prepare breakfast nasi goreng sambil dibantu bibik2 kehormat , si Alia , Ijat and Zura untuk menggoreng keropok terengganu. Ori from Terengganu by Alia. Kamsahamida. =p


Yana : tukang makan + cleaner pinggan2. job diorang bagi.


Then , ready for wedding reception classmate si Ijat , Zura and Yuyue. Janji kul 11.30am , bersiap sensorang sume start kul 10 am. nak mandi lagi , iron baju lagi , touch-up ckit muka bagi kasi fresh ckit. At last , tunggu si soul-mate yuyue ni datang. konvoi reramai. Oh my , all UTPians , yana sorang je UTeMian ( all of them memang friendly , boleh masuk dengan kepala ting-tong yana. haha. tambah bilangan friendz di alam nyata. kui3 )


We start our journey to Serendah. weeee... 


Coz I'm not driving , lepak seat belakang. kereta gamatnye ya rabbi. Perangai sensorang yg outsider akan fikir bile potong konvoi we olls semua.


" I think they are 17 years old creatures , not engineers. no one ".  


Sampai2 je teros naik stage pentas ( coz buat kat dewan mane tah , lupe lak. ) , and ambil pics dengan pengantin. tapi pics dengan pengantin kat photographer. sobs. Congrates pengantin! her name is zai. very friendly and cantik sangat ! Ijat told me yg zai da pregnant 4 months , reception die baru nak wat coz sekali harung dengan akak die. tapi perut die tak nampak pon. tak senonoh perangai tengok perut orang. hahaha. Semoga baby lahir dengan sihat. ameen.



 # With Zura , si engr at Yokogawa. die nak pindah Miri da January depan. congrates darling !  #



# UTPians #


After penat memenuhkan perut sensorang dengan nasi minyak , ayam , daging kambing , acar buah , papadom , sayur terung , cendol and macam2 lagi , balik la kan. memang yana and ijat have a good sleep sambil membiarkan Zura and Alia kat depan drive. keh3.

Then berjalan2 kat Carrefour. sebab peti ais yg diorder kaki belakang senget bila sampai rumah. memang panas hati la semua. dah la tunggu lama kat situ , tetibe Zura marah and teros cari manager coz orang  yg handle situ wat derk je. tahu la muka sume baby-face...# muntah #


Ingatkan yana garang , ade lagi yg lagi garang. haha. after settle dat matter , lapar lagi. Kunun nak makan light2 je kat Delifrance coz macam sedap je roti situ. Tetibe semua nak pegi Fullhouse kat Wangsa Walk pulak. We have our dinner there. Here some random pics. pilih pics yg mane berkenan je. you know me. haha


Layanzzz...



# Abaikan tudung yg memang senget-benget tu #




 # Tengok menu pon boleh snap pic ag. #



 # So cute dis place. rase nak rumah camni. bajet Korea la kunun. hihi #



 # Ijat & Alia , my housies #



# Chicken chop # 


Lupa nama panjang die. But , MEMANG SEDAP. yummy! Zura and Ijat makan spagetti. but i'm not spagetti lover. so , I choose dis kind of food. And Banana Milk Shake memang akan jadi faveret after dis. =)




# free-style from us. muka bahagia #



 # Suke tempat ni! #


I love to spend my off-day period with them coz after we olls struggling for companies , we need our 20s - friends - bonding time together. Get a life gurls !

Need to sleep now. Tomorrow will be going to my Mak Teh's house at Putrajaya. Spend time with my aunty. she already had 4 sons. No daughter. So I'll be her loving niece forever ever. hehe. 



Good Nyte and as-salam.


Monday, 8 October 2012

Sunday, 7 October 2012

:: Fully Sunday ::

Assalamualaikum.


Truly happy today coz misi yg agak berjaya tercapai even tudung convo tak beli lagi. fuhh. takpe. esok nak convo pon sempat beli lagi. ( ayat nak sedapkan hati sendiri ). 

At Tropicana City Mall survey macaroon yg si chekgu ni cakap sedap. memang yummy pon. weee.. then gi cari tudung kejap. Penat nak cari tudung yg serasi dengan jiwa. color lagi. But da best part of today is dapat tengok Taken 2 and rembat selai baju selai cardigan. pastu hasut yuyue beli skirt comey2 tu agar tidak rase bersalah rembat sampai 2 helai. haha.




* If harm was done to your loved ones , would you do anything? *



Basically Taken 2 ni sambungan Taken yg first punye. Best. berdua je tengok dengan yuyue and ade scene2 yg macam ngeri or cuak tu terpaksa tutup pakai tangan sendiri. forget to bring along mafla wayang ( function : penyelamat time scene ngeri & selimut time sejuk ) ..sadiss..

Then , pegi SSF home deco. Satu je tak suke sini. PARKING. muat2 je jalan nak masuk parking. tensen betol. lagi tensen bile autopay SSF ni kat building sebelah. marahnyee. mujur la barang situ comey2. survey punye survey rembat la 5 bijik bakul yg nampak sedap di mata. but da flowers tak sempat pilih pon. mane taknye , nak solat maghrib lak. memecut la ke Ikea untuk solat and menunaikan hajat sendiri & yuyue untuk membaham meatballs. tapi disebabkan nafsu makan tu berkuasa penuh time tu , si yuyue ni mampu habeskan 1 plate of spagetti and also 1 plate of meatball. yana juz meatball and apple cake. tu pon seksa nak habeskan. Ape2 pon , senyum dengan gembira bila perut da settlekan. hihi.


Later mission. Next week! gotcha!



Alhamdulillah, everything going smoothly. Both of parents tak sabar , kami berdua berdebar2. Need to sleep rite now. I'm sleepy. Jom tido. as-salam people!