Wednesday 15 February 2012

:: Nasi Goreng Bollywood.. jom Mohabbatein ::

Assalamualaikum & selamat datang sem baru! 

sajer nak bagi yg duduk rumah lagi tu terkejut. suh diorang masuk class esok terosss. keh3.

Arini Izah balik. at noon , dapat text msg dari roommate tercinta. ( pengsan kot kalau die bace. haha ) , cakap nak bagi udang guna POS LAJU. yana pon musykil di situ. biar beno die nih. da truth is die pos by Izah. ( mentang2 setaman kan korang dua. dengki. haha ). tertipu jugak yana arini. hoho. ape2 pon , thanks my roommate! ehee...


kat Izah pon terima kasih jugak sebab bagi yana present birthday. cute sangat. *wink2*


so , kami yang ade kat rumah sewa ni main cook-cook laa. ini dia ! 


NASI GORENG BOLLYWOOD 



macam nasi goreng biase kan? but it's a little spicy. nama tu bukan yana yg bagi tau. tu blog mane tah bagi nasi tu nama tu. hehe.


BAHAN-BAHAN :

2 sudu besar garam Massala. 
1/2 sudu teh serbuka lada hitam
150gm daging ayam. ikut suka pon boley. ( dipotong kecil or dadu )
2 sudu besar tomato puri.
1/2 biji benggala kuning ( buang biji2 die tu and potong dadu )
sayur campur
beras or nasi untuk 4 orang

BAHAN HIRIS : 

4 biji bawang merah
2 biji bawang putih
1 tangkai cili padi
cili padi ( sape suka pedas tu leh la letak banyak )

CARA - CARA :

Ayam gaul dengan garam Massala , garam , lada hitam. Sila perap dalam 10 minit.
then , letak minyak masak sikit. tumis bahan hiris tu.
masuk ayam perap.
masuk lagi puri tomato.
masuk semua lada benggala and sayur campur tu.
masuk nasi pulak at da end.


Different sebab ayam tu perap dengan garam Massala tu diberi nama Bollywood kot.. kot la kan.. hehe.

Udang tu my housemate yg masak. nyum3.

 
Dah siap tu makan la kan. nak tunggu apelagi.


2 days ago , buat nasi ayam. tym tak bz boleh la masak. tym2 da bz masuk dapur sebab nak bancuh milo 3 in 1 je.. keh3. layanzz la pic nasi ayam ni pulak ya. =)




 Ini daging ayam. budak kecik pon tahu. haha.





maka dengan ini , yana nak beristirehat pulak. kenyang camtulah gayanye. =)

salam everyone!

3 comments: